Klintegården

Aktiviteter

Fitness

Motion har en positiv effekt på både fysisk og psykisk helbred. Klintegården tilbyder træningsfaciliteter til både konditions- og styrketræning, som både beboere og medarbejdere frit kan benytte. To gange om ugen er der fælles træning, så de, der ikke selv kommer ned at træne, har nogen at følges med.

Motionsture

Klintegården ligger tæt ved skov og strand og den omgivende natur benyttes til minimum tre gange ugentligt gå- og løbeture, hvor både beboere og medarbejdere deltager.

IF Vikingerne

På Klintegården har vi tæt kontakt til idrætsforeningen IF Vikingerne i Frederikssund. Vikingerne er for alle med en sindslidelse, uanset ressourcer. Der arrangeres forskellige aktiviteter som svømning og vandgymnastik. Hver onsdag er der aktiviteter fra kl. 10 til 14 med gå- eller løbeture, petanque, gymnastik, floorball, badminton, volleyball og step i Frederikssund Hallen.

Musik

Klintegården har en gang om ugen musik eftermiddage, hvor der lyttes til musik og spilles. Der er en uddannet musikterapeut som underviser beboerne med musiske egenskaber og interesser. Musikken bliver brugt til at åbne for selvindsigt gennem personlige historiefortællinger.

Kultur

Indsatsen omkring diverse arrangementer som fester, fælles ferier, udflugter og kreative aktiviteter sigter på at træne sociale færdigheder i en grad, der gør det muligt for beboerne også at orientere sig udadtil og benytte nogle af de mange eksterne tilbud af social karakter, som Klintegården formidler kontakten til. Aktivitetsteamet tilbyder en enkel, men væsentlig indsats om et socialt uforpligtende og neutralt frirum med strik, læsning eller afslapning i samvær med aktivitetskoordinatorerne og andre borgere.

Café aftener

Aktivitetsteamet planlægger i samarbejde med interesserede beboere og medarbejdere temaaftener eller café aftener, hvor der hygges i Aktivitetens område. Der skabes en hyggelig atmosfære med alt fra visning af fodbold på storskærm til smykkeværksted.